pühapäev, 14. veebruar 2016

Brüleekreemikook

Suure sooviga sefiirikorvikesi teha


kaasnes muidugi minusuguse kokkuhoidliku perenaise plaan midagi munakollastest teha, nii valmis võrratu brüleekreemikook.

põhjaks:
100 g purustatud mandleid
0,5 dl nisujahu
30 g pruuni suhkrut
1 munavalge

täidiseks:
480 ml vahukoort
pool vanillikauna
60 g pruuni suhkrut
4 munakollast

pealepuistamiseks:
mustikaid
suhkrut

Kõigepealt valmistada täidis. Selleks segada munakollased suhkruga. Koor kuumutada keemiseni ja panna vanillikaun sinna likku ning mõne aja pärast kaapida noaga seemned koore sisse. Edasi ühendada koor ja muna-suhkrusegu. Mina tegin seda köögikombainiga, et tükke ei tekiks!
Põhja ained segada ning suruda koogivormi põhja ja küpsetada põhja 200kraadises ahjus 8 minutit.
Peale kallata täidis ning küpsetada 160kraadises ahjus 30 minutit, siis lisada mustikad ja küpsetada veel 10 minutit.
Jahutada ning serveerimisel puistata igale tükile suhkrut ning karamellistada see leeklambiga krõmpsuvaks kihiks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar