pühapäev, 7. veebruar 2016

Roosa kodujuustukook

Piigadele sünnipäevaks ikka roosa kook!

põhjaks:
150 g India pähkleid
150 g kuivatatud datleid

täidis:
660 g kodujuustu
4 banaani
100 g siirupit
200 g toorjuustu
200 ml vahukoort
220 g peedimahla
10 želatiinilehte

Retseptis oli põhjaaineid 20 g rohkem, aga pakk oli poes just 150 g, nii kasutasingi seda.
Pähklid ja datlid  peenestada köögikombainis kleepuva massi tekkeni, suruda lahikäiva vormi põhja ja asetada külmkappi.
Täidiseks püreestada kodujuust ja banaanid, mikserdada siirupi ning toorjuustuga ühtlaseks.
Želatiinilehti leotada 5 minutit külmas vees. Peedimahl kuumutada, lisada tühjaks pigistatud želatiinilehed. Ühendada mikserdatud seguga, lõpuks lisada vahustatud koor ning valada vormi ja tõsta külmkappi tahenema.
kaunistatud suhkrumassi-kirjadega ja vahvlililledega, mis pärist kaubandusest (mulle tõi jõulunaine ;-) )


klassikalised muffinid kohupiima-vahukoorekreemiga -2:1



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar