kolmapäev, 24. veebruar 2016

Tort Eesti sünnipäevaks


Palju õnne!

Seekordne tort on omalooming, mis ehk tahab veel timmimist, aga maitses hästi.

põhi:
150 g purustatud digestiivküpsiseid
100 g sulatatud tumedat šokolaadi

vahele:
mustsõstramoosi

peale:
2 karpi koodujuustu (a 300 g) - kuna kodujuust oli nii kuiv, siis lisasin ka u 0,5 dl piima
200 ml vahukoort
30 g želatiini +vett
1 dl suhkrut
0,5 dl kama

Põhjaained segada ja suruda vormi põhja, tegin seda küpsisepuru abiga, muidu oli liialt kleepuv. Määrida peale õrn kiht mustsõstramoosi. Želatiin panna veega likku ja sulatada mõne aja pärast. Kodujuust peenestada köögikombainis ühtlaseks, lisada suhkur ja kama, sulatatud želatiin ja viimaks segada õrnalt juurde vahustatud koor. Valada põhjale ja panna üleöö külma tarduma. Kaunistada vastavalt soovile ja võimalustele.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar