teisipäev, 1. märts 2016

Kohupiimakook beseevahuga

Üks üsna lihtsalt valmiv kohupiimakook, mida vastavalt võimalustele tuunisin idee järgi.

Maitses hästi!
põhjaks:
200 g purustatud digestiivküpsiseid
50 g sulatatud võid

täidiseks:
1 dl suhkrut
2 sl toasooja võid
2 sl jahu
600 g kohupiima (võib olla vähem ka)
0,5 dl hapukoort
1 muna
2 munakollast

katteks:
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut

Põhjaained segada ja suruda vormi põhjale. Suhkur, või ja jahu segada, lisada ülejäänud ained ning segada ühtlaseks. Valada täidis põhjale ja küpsetada 180kraadises ahjus 35 minutit.

Munavalged vahustada tugevaks vahuks, lisada jaokaupa tuhksuhkrut ja vahustada, kuni mass on läikiv. Asetada koogile (mina tegin edevusest seda pritstehnikas) ja küpsetada veel 7 minutit 180kraadises ahjus.
Lasta jahtuda.

huvitaval kombel tekkisid koogile ka pisarad...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar