pühapäev, 20. märts 2016

Võileivatort

Võileivatorti teen ma üsna harva, poiste lemmik see pole.
Seekord võtsin siiski ette ja kirjeldan, mida sisse panin. Otsustasin lõigata kõik servad (nendest allpool!), et välimus saaks parem ja ka kõvemaid koorikutükke poleks.

Esimene kiht oli leivast.

Täidiseks:
pasteeti
hapukoort
Felixi sinepiga kurgisalatit

Edasi oli 2 kihti saia.

Täidiseks:
singikuubikuid
Felixi sinepiga kurgisalatit
maitestatud toorjuustu
hapukoort
majoneesi

Ladusin leivad kandikule ja katsin kokkumikserdatud pasteeditäidisega. Siis ladusin kihi saia ja poole singitäidisest, edasi teine kiht saia ja viimane osa singitäidisest.
Hoidsin torti üleöö külmas ning kaunistasin õhukeste singiviilude, paprika, värske kurgi ja pestoga täidetud tomatitega:


Saiaservadest said mõnusad "valeküpsised" (kokkuhoidlik perenaine nagu ma olen! :-) ), st panin ahjupannile, sortsutasin peale õli ja riputasin ka suhkrut ning küpsetasin ahjus kuni kümmekond minutit 200 kraadi juures. 


1 kommentaar: