laupäev, 26. märts 2016

Toorjuustu-meetort leivapõhjal

Selveri kalendris oli küpsetamist mittevajav tort, mille koguseid timmisin vastavalt võimalustele, st olen juba varemgi maininud, et mulle ei meeldi, kui retseptis on 300 ml vahukoort, ma siis võtan juba 400, et mitte poolikut pakki alles jätta. Olgu, vahel on hea kuskil teises resteptis kasutada, aga mitte alati...

põhjaks:
50 g sulatatud võid
100 g riivitud röstitud leiba
1 dl jahvatatud metspähkleid
2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli

täidiseks:
400 g toasooja toorjuustu
2 dl vedelat mett
400 ml vahukoort
2 dl röstitud ja siis tükeldatud metspähkleid

Põhja ained segada kokku ja suruda lahtikäiva vormi põhja.
Toorjuust hõõruda u 1,5 dl meega lahti ja mikserada juurde vahukoor kuni 2 minuti jooksul. Segada juurde suured pähklitükid. Põhjale niristada mett, valada peale täidis ja niristada ülejäänud mesi. Tõmmata grilltikuga mustriliseks ja asetada üleöö külma.
Kaunistada vastavalt fantaasiale.

;-) meenutab nelki?!
ja veel lilli, elu on lill ;-) : 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar