pühapäev, 6. märts 2016

Pidusai mustikate ja toorjuustu ning sidruniglasuuriga

Selle retsepti pakkus Margit Tõnson LPs 05.03.


Kasutada võib nii poest ostetud kui isetehtud pärmilehttainast.

pärmilehttainaks:
200 ml piima
6 g kuivpärmi
1 muna
3 sl pruuni suhkrut
0,5 tl soola
6 dl jahu + veel rullimiseks
200 g külma võid

täidiseks:
150 g toasooja toorjuustu
5 sl pruuni suhkrut
200 g (külmutatud) mustikaid

glasuuriks:
1 väikese sidruni mahl
1 väikese sidruni riivitud koor
6 sl tuhksuhkrut
1 sl võid

Piim valada kaussi, lisada pärm, suhkur, sool, muna, segada. Külm või viilutada ja lisada koos jahuga vedelikule. Segada võimalikult vähe, et vedelik imbuks jahusse, aga võitükid jäävad muljumata. jätta 3 (!) tunniks toasooja kerkima, seda aega mitte vähendada.
Kerkinud tainas tõsta jahusele lauale, raputada üle jahuga ja


hakata nö kihitama: tainas suruda ristkülikuks ja lappida kolmeks kokku. Lisada jahu, et taina tööpinnalt kätte saaks ja lappida niimoodi 3-4 korda. Jahu mitte üleliia lisada.
Lõpuks rullida tainas ristkülikuks, määrida sellele toorjuust, raputada peale suhkur ja mustikad.

Keerata rulli ning lõigata 12 viiluks, mis panna ümmargusse vormi.


Lasta veel tunnike kerkida ning küpsetada siis 180kraadises ahjus 45 minutit (mina küpsetasin isegi 50).
Valada üle sidruniglasuuriga, milleks on kõik ained kastrulisse asetatud ning kuumaks aetud, et suhkur ja või sulaks.

Pidusai libistada jahutusrestile ja süüa soojalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar