pühapäev, 20. märts 2016

Šokolaaditort


2002.a "100 pidurooga" pakub viimasel leheküljel šokolaaditordiretsepti. Kuna leidsin eelmisel nädalal Rimist mini-vahukommid, siis läks retsept töösse.

Ilusat kevadet!

Põhjad:
I
150 g võid
75 g Kreeka pähkleid
100 g vanillivahvleid
1 dl fariinisuhkrut

Või sulatada, segada purustatud vahvlite, pähklite ja fariinisuhkruga.

II
3,5 dl jahu
2,5 dl suhkrut
1,5 dl kakaod
0,5 tl soola
2 tl vanillisuhkrut
3,5 dl kookoshelbeid
100 g taosooja võid
4 muna

Kõik ained mikserdada ühtlaseks.

Valmistada ette 2 ümmargust lahtikäivat koogivormi. Jagada tainad kaheks ja asetada II variant allpool ning I peal vormidesse. Küpsetada 180kraadises ahjus 30 minutit.

Vahele:
3,5 dl väikseid vahukomme

Asetada üks põhi tordialusele, puistada peale vahukommid ja katta kiirelt teise kuuma põhjaga, nii sulavad kommid nende vahel kreemiks.

Jahtunud kook katta glasuuriga, milleks sulatada ja segada ühtlaseks:
200 g piimašokolaadi
3 sl võid
5-6 sl piima

Kaunistada oma fantaasia järgi, mina kasutasin taas vahukomme.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar