neljapäev, 20. märts 2014

Meekook

Täna algab kevad! Seks puhuks otsustasin valmistada meekoogi, mille tegemine pole keeruline, aga aeganõudev. Lisaks on see õige eelmisel päeval valmistada, siis jõuab kenasti läbi imbuda.


põhjadeks:
2 muna
100 g suhkrut
75 g mett
125 g margariini
1 tl soodat
425 g jahu

kreemiks:
700 g hapukoort
200 g suhkrut
poole sidruni mahl

Segada munad, suhkur ja mesi ning panna sinna peale margariin - mitte segada! Soojendada saadud massi vesivannil, kuni margariin on täielikult sulanud.

Kuumale segule lisada sooda. Jautada. (ise käisin autoga Selveris vahepeal ;-) )Nüüd lisada sõelutud jahu ning segada ühtlaseks.

Kaaluda 7 üheraskust tainatükki ja rullida jahus õhukesed, ühesuurused põhjad. (ise rullisin otse küpsetuspaberil) Küpsetada 200kraadises ahjus nii 5-6 minutit.
Kreem segada kokku ja ühendada 6 põhja kreemiga, viimane põhi purustada ja pudistada peale. Kusjuures kõige parem on seda teha vormis, st mina panin esimese põhja tordialusele ja põhja ümber vormirõnga, vahele kreemi ja nii ladusingi koogi üles. Midagi ei voola ära ja serv jääb viisakas. Pilte küll pole, aga ei maksa arvata, et suutsin kõik põhjad nii ümmarguseks rullida. See kõik vormi teene, puudujääva serva sai teise koha ülejäägiga korda.
 Väga maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar