neljapäev, 27. märts 2014

Strooganovi pirukas

Väga vahva retsept, mina muidugi tegin seda ikka omale käepärasel viisil. Pigem korralik söök kui lihtsalt pirukas :-).



Tainas:
150 g võid
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
500 g kartuliputru (originaalis oli keedetud kartuleid 250 g, mul oli lihtsalt eelmise päeva putru)
Täidis:
300 g hakkliha
5 küüslauguküünt
1 suur sibul
70 g tomatipastat
musta pipart
0,5 dl hapukoort
2 marineeritud kurki
soola
Määrimiseks:
muna

Jahu hakkida koos soola, küpsetuspulbri ja võiga puruseks, lisada kartulipuder ja sõtkuda ühtlaseks. 1/3 tainast panna kaunistuse jaoks külma. Vooderdada ülejäänud tainaga 22-24 cm läbimõõduga pirukavorm ja eelküpsetada 10 minutit 200kraadises ahjus, kuni tainas on servadest kergelt kuldne.
Hakkliha pruunistada omas rasvas (väherasvase liha puhul võid lisada veidi õli), lisada hakitud sibul ja purustatud küüslauk. Kuumutada paar minutit, siis maitsestada tomatipasta ja pipraga. Kui täidis väga kuiv tundub, lisada 1-2 sl vett. Lisada hapukoor ja hakitud hapukurk, vajadusel soola. Täidis laotada eelküpsetatud tainale.
Alleshoitud tainas rullida õhukeseks ja lõigata ribadeks. Kaunistada pirukas pealt tainaribadega.
Määrida munaga ja küpsetada 20-30 minutit 200kraadises ahjus.

Originaal siin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar