laupäev, 29. märts 2014

Tort teemal linnupiimakook :-P

Seekord tegingi suure tordina. Seda retsepti siit

Põhi:
300 g purustatud digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid

Täidis:
200 g suhkrut
500 g (20%) hapukoort
200 g vahukoort
20 g (2 spl) želatiini (+veidi vett)
poole laimi mahl ja riivitud koor

Küpsisepuru ja sulavõi segada, suruda põhjaks. 

100 g suhkrut vahustada vahukoorega, teine osa hapukoorega. Hapukoort mikserdada nii 10 minutit, kuni maht on kahekordistunud. Želatiinile lisada veidi vett, lasta 5 minutit paisuda ja sulatada (mina teen seda mikrolaineahjus, no max 1 minut, et päris keema ei läheks). Kaval on želatiin ka kohe sisse mikserdada, siis ei jää tükke. Kõik ained kokku segada, vormi ja külmikusse. Mõne tunni pärast juba söömisvalmis. Kaunistasin kommidega. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar