pühapäev, 9. november 2014

Sinepine seafilee õunamekise kastmega ja kerge kapsavokk

Retsept on Oma Maitse eriväljaandest Pidu 2014.
Isadepäevaõhtusöögiks meie pere isadele.

sea sisefileed
soola, musta pipart
3 dl õunaveini, n Põltsamaa kuldset
2 sl Inglise teralist sinepit

kaste:
1 väike magusam õun ja mugulsibul
50 g võid
 1,5 sl nisujahu
 3 dl kohvikoort või puljongit
soola, pipart

Fileed puhastada kelmetest, maitsestada soola-pipraga ning pruunistada pannil. Tõsta ahjuvormi. Õunavein valada pannile ja lisada sinep ning segada ühtlaseks kastmeks. Kaste kallata fileedel ja küpsetada 150kraadises ahjus 20 minutit või seni kuni filee sisetemperatuur on 65 kraadi. (minul olid selle aja ja temperatuuriga fileed seest liiga roosad, lasin veel 20 minutit küpseda!) Fileed jätta ootele ning tekkinud leent kasutada kastmes.
Kastmeks hautada peeneks hakitud sibul ja õun pannil. Lisada jahu nig pärast segamist koor/puljong. Kaste hautada tihedaks ja valada hulka praeleem. Timmida sobivaks ja serveerida filee kõrvale.

kaste, väga maitsev!

"Wok-toidud" 2002 järgi valmis selline lisand:

2 porgandit
1 l viilutatud värske kapsa ribasid
2-3 sl õli
porru
(15 rohelist oliivi)
0,5 tl soola
pipart
3 sl palsami- või veiniäädikat

Kooritud porgandid lõigata pikkadeks tikkudeks, kapsas ribastada. Õli lasta pannil kuumaks ja lisada porgand ning kapsas, praadida segades 3 minutit. Lisada porru ja kuumutada 1 minut. Maitsestada ja kuumutada.


ja ikka ahjukartul ka





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar