pühapäev, 23. november 2014

Makroonid Prantsuse meetodil

Ei jäta ma jonni, et makroonid õnnestuksid. KJ-le maitsevad väga. Seekordse retsepti valisin veidi teiste koguste pärast. Õnnestusid päris kenasti!

100-110 g munavalgeid
45 g suhkrut
100 g mandlijahu
200 g tuhksuhkrut
* rohelist toiduvärvi

Munavalged vahustasin tugevaks vahuks, siis lisasin lusika haaval suhkru ja vahustasin veel. Edasi sõelusin juurde tuhksuhkru ja mandlijahu. Viimast mina ei sõelunud, sest see on nii jube töö. Spetsialistid nüüd minestavad :-P
Edasi segasin taina ühtlaseks, soovituslik on mitte üle segada, räägitakse mingist 50 segamisringist. Täna oli kindlasti üle 50 ringi, sest tainas oli ikka suht paks ja seetõttu jäid ka hiljem tipud, mida samuti makroonidel olla ei tohiks.
Pritskotiga jagasin taina ringidena pannile. Edasi tuleb panni mõned korda vastu lauda koputada, et õhk välja lüüa ja siis tunniks seisma jätta, et koorik pinnale tekiks.
Hiljem küpsetasin 140- (ja 145-)kraadises ahjus julged 20 minutit või isegi peale, kuni kübarat togides küpsetis ei kõigu. Jahtusid ja hiljem panin kokku kreemiga, milles oli 200 g toorjuustu, 50 g tuhksuhkrut ja rohelist toiduvärvi. Soovitav on hoida enne söömist üleöö jahedas.




Eile tegin selleaastase piparkoogitaina, millest täna ka esimene väike proov, kaunistus on makroonidest ülejäänud toorjuustuglasuurist. Stilistikas olen muidugi nõrk.  Aga jõulud võivad tulla! 


2 kommentaari:

  1. meil oli eelmine nädal special makroonide saade ja seal kôik valasid sooja siirupit munavahu sisse ja siis makroonisid selle kôik ühtlaseks. ehk ma siis hakkan varsti proovima ja annan teada, mis juhtus:) H.

    VastaKustuta