kolmapäev, 21. oktoober 2015

Ahjuõunad

Tundub isegi veider ahjuõunu retseptiks nimetada, aga siiski.
Südamikueemaldajaga lõin õunale täidise panekuks piisava "toru". Kuskilt lugesin, et õunad ahjus katki ei küpseks, tõmmata neisse noa otsaga üks tiir ümberringi. Täidiseks segasin:

80 g toasooja võid
1 dl kaerahelbeid
1 dl fariinsuhkrut
1 dl täisteranisujahu
2 tl kaneeli

Asetasin täidetud õunad paberist muffinivormidega ahjuvormi ja küpsetasin 200kraadises ahjus 20 minutit. Mul olid taliõunad ka, võib-olla saab pehmemate õuntega kiiremini.

 

Pärast sõime jäätisega. Klassika!

mõnus sügisene vaheajatoit!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar