neljapäev, 8. oktoober 2015

Savarään

No ma ei tea, kas tuli õige välja, aga maitses väga hästi. Arvasin, et kerkib rohkem ka.

jäätise ja ploomimoosiga, väga maitsev!
1 dl piima
10 g pärmi
2 muna
1 tl soola
1 tl suhkrut
2,5 dl jahu
50 g toasooja võid

immutamiseks:
1 dl vett
1 dl suhkrut
0,5 dl heledat rummi / mahla

lisandiks:
jäätist
moosi
(vahukoort, kompotti, marju)

Pärm hõõruda piimas vedelaks, lisada teised ained, viimasena või. Tainast tuleb põhjalikult töödelda, lasta kerkida kahekordseks, sõtkuda ja tõsta ettevalmistatud toruga koogivormi. Mul oli tavalise vormi keskel väike vorm, et jääks rõngakujuline küpsetis. Küpsetada ahju allosas 200 kraadi juures 20+ minutit. Veidi jahtunud kook kummutada vormist välja, vorm puhastada ja asetada kook tagasi. Koogi pind torkida grilltikuga tihedasti läbi. Vesi ja suhkur ajada keema, maitsestada rummi või mahlaga. Vedelik valada aeglaselt koogile ja lasta soovitavalt järgmise päevani maitsestuda. Kook kummutada vaagnale, avaus täita kompoti, marjade, jäätise, vahukoorega.


Maire Suitsu "Kodukoka tarkuseraamatust" pärit retsept.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar