pühapäev, 25. oktoober 2015

Sibulasupp

2015 Septembri-oktoobri Toit & Trend pakub välja sibulasupi, mida olen kaua meeles veeretanud. Sombuseks kellakeeramise pühapäevaks nagu valatud!

1 kg sibulaid
50 g võid + 2 sl oliiviõli
2 sl (värsket) tüümiani
2 sl jahu
3 sl brändit
2,5 sl Dijoni sinepit
1,2 l loomalihapuljongit

saiad:
1 lühem baguette (mul olid hagari tumedad mini-ciabattad)
2-3 sl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
250 g tugevama maitsega riivitud juustu

Sai viilutada u 2,5 cm viiludeks. Õli niristada ahjupannile ja purustada sisse küüslauk. Küpsetada saiu selles õlis mõlemalt poolt 180kraadises ahjus (u 5+5 minutit). Jätta ootele.
Sibulad koorida ja viilutada. Praadida keskmisel kuumusel õlis ja võis koos tüümianiga 10 minutit. Katta kaanega ja kuumutada aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni subulad on kuldsed. Lisada jahu, kuumutada 3 minutit Lisada alkohol ja mõne minuti pärast ülejäänud ained ning keeta 15-20 minutit. Maitsestada soola ja pipraga.
Ahi kuumutada grillrežiimile, tõsta supp kaussidesse, laotada peale grillsaiad ja juust. Grillida, kuni juust on sulanud. Serveerida kohe.

Ettevaatust, kausid ja supp on tulikuumad!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar