teisipäev, 9. september 2014

Martsipani-šokolaadiruudud

"Nadja šokolaadikoogid" (2014) on vaid üksikud retseptid želatiinita, mul pole küll tarretatud kookide vastu midagi, aga seekord siiski mitte.

põhi:
4 muna
200 g võid
250 g tumedat šokolaadi
250 g suhkrut
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

kate:
300 g riivitud martsipani
200 g tumedat šoklaadi
100 ml vahukoort

(minu kate oli olude sunnil:
175 g riivitud martsipani
150 g šokolaadi
25 g võid
0,6 dl piima)

Munad vahustada. Või, suhkur, šokolaad sulatada potis, jahutada ning lisada munavahule. Segada hulka jahu ja küpsetuspulber. Originaalis nimetatakse 30x40 ahjuvormi kasutamist, mina küpsetasin suurel ahjuplaadil 175kraadises ahjus 30 minutit.
Jahutada ning riputada peale martsipan.
Katte ained sulatada ja segada ning valada koogile. Tükeldada jahtunult.

Meenutab browniet, mõnusalt šokolaadine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar