teisipäev, 16. september 2014

Tosca kook õunte, martsipani ja pähklitega

Jätkan siis õunakookidega ajakirjast Toit&Trend. Tosca kook õunte, martsipani ja Kreeka pähklitega (originaalis pidid küll pekanipähklid olema) valmis sedakorda.



biskviit:
3 muna
100 g suhkrut
85 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
800 g hapusid õunu
100 g martsipani

kate:
100 g Kreeka pähkleid
150 g võid
100 g suhkrut
150 ml vahukoort
80 g mett
150 g purustatud küpsiseid, n Digestive
näputäis kardemoni

Biskviidiks vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks, lisada küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks sulatatud või ning segada õrnalt. Küpsetada 180 kraadi juures 15 minutit. Retsept räägib 24 cm läbimõõduga vormist, aga ma võtaks edaspidi suurema nõu, jube torn tuli lõpuks!!
Võtta ahjust välja, katta kooritud õunasektoritega ja raputada peale hakitud martsipan.
Katte koostisosad (peale pähklite ning küpsisepuru) panna pannile ning kuumutada keemiseni, siis lisada pähklid ja küpsisepuru. Segu valada koogile ja küpsetada 195kraadises ahjus 15 minutit, kuni kook on pealt kuldne ja krõbe.

Sellise klassikalise Tosca moodi see küll ei olnud, aga hea magus kook :-). 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar