reede, 12. september 2014

Õuna-pistaatsiapirukas

Toit&Trend sisaldas ka mitu huvitavat õunakoogiretsepti, mida järgemööda kavatsen proovida.
Esmalt siis õunad+pistaatsiapähklid, selline kutsuv kooslus.


põhi:
240 g jahu
140 g toasooja võid
60 g tuhksuhkrut
1 muna
0,5 tl meresoola
(1 apelsini riivitud koor - mul polnud käepärast)

täidis:
1,5 kg õunu
100-150 g hakitud pistaatsiapähkleid
80 ml tumedat rummi
125 g võid
200-300 g suhkrut (oleneb õunte magususest)
150 ml koort
1 muna

Põhja koostisosad segada ühtlaseks massiks. Suruda pirukavormi põhja ja äärtesse ning panna pooleks tunniks külma.
Suurel pannil sulatada või ja suhkur, lisada kooritud-tükeldatud õunad, pähklid ja rumm. Kuumutada, kuni õunad on pehmenenud. Kausis segada koor ja muna.
Põhjale valada õunasegu ja peale veel kooresegu. Küpsetada 175kraadises ahjus 40 minutit. Jahutada ja serveerida.


**Retsept soovitab teha lahtikäivas vormis, mul oli õunasegu nii vedel, et oleks raudselt välja voolanud. Maitsel polnud viga, meespere isegi kiitis. Ise oleks sellisest kooslusest ning tööhulgast lähtuvalt oodanud veel paremat tulemust ;-).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar