pühapäev, 21. september 2014

Õuna-rosinakook porgandivõidega

Mulle meeldis Toidus&Trendis porgandivõide idee, seal oli see määritud datli-õunakeeksile. Viimast ma seekord teha ei tahtnud. Seetõttu valisin võide alla "100 kooki 3" hoopis õuna-kaneelikoogi, nagu nööbi külge mantli õmblemine :-P.
kui tõesti on selle vananaistesuve viimane ilus ilm, siis olgu kook ka vastavalt suvine



tainas:
3,5 dl jahu
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl fariinisuhkrut
175 g rosinaid
1,25 dl õli
2 muna
1,25 dl õunamahla (panin apelsini oma)
2-3 õuna

porgandivõie
250 g porgandeid
150 g võid
100 g tuhksuhkrut
200 g toorjuustu
näputäis meresoola

Tainaks segada jahu küpsetuspulbri ja kaneeliga. Keskele teha süvend, kuhu valada õli, lahtiklopitud munad, õunamahl ja koorega riivitud õunad. Lisada rosinad ja suhkur. Segada korralikult läbi ja valada vormi. Küpsetada 160kraadises ahjus 40-50 minutit, küpsust katsuda tikuga. Lasta jahtuda enne vormist eemaldamist.
Võide jaoks puhastada porgandid ning keeta pehmeks. Jahutada ja püreerida. Toasoe või vahustada tuhksuhkru ja soolaga heledaks kohevaks vahuks. Lisada toorjuust ja porgandipüree, segada hoolikalt. Kaunistada kook ja hoida enne serveerimist külmas.


Ütleme nii, et rosinakogus on Tootsile sobiv, edaspidi nii palju kindlasti ei paneks :-)

Maitses väga hästi, kook ja võie täiendasid üksteist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar