neljapäev, 11. september 2014

Ploomiclafoutis e Prantsuse pannikook

Viimasel ajal kõnetab ajakiri Toit&Trend (Rimist ja Säästumarketist saab osta) mind rohkem kui Oma Maitse, septembrinumbris oli esimeses kohe mitu retsepti, mida proovida.
Kõigepealt clafoutis.



125 ml jahu
120 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
30 g võid
125 ml piima
125 ml kohvikoort
500 g poolitatud ploome ilma kivideta
 tuhksuhkrut

Jahu, suhkur, vanillisuhkur ja munad segada. Lisada sulatatud-jahutatud või, samuti piim ja kohvikoor. Segada ühtlaseks ning kallata vormi (20x30 cm). Ploomipoolikud asetada peale lõikepool üleval. Küpsetada 180kraadises ahjus 40-45 minutit. Lasta jahtuda ning puistata peale tuhksuhkur.

Minu jaoks olid retsept ja pilt väga ahvatlevad, aga kook ise meenutas ahjupannkooki, ploomid olid hääd :-)


2 kommentaari:

  1. mulle meeldib sama kook kirssidega!
    ja veel salanipp, et suhkru asemel panen mina karamelliga pruuni suhkrut ehk siis ei saa kook veel jahtudagi, kui juba otsas

    VastaKustuta