laupäev, 18. juuli 2015

Krustaadid

Lapsest peale olen krustaadirauda kodus näinud, aga mitte seda, et keegi seda kasutaks (olgu, nüüd oli kuulda, et väikevend olla kartuliputru teinud :-D ).

1 muna
1 tl suhkrut
1,5 dl jahu
75 ml vett
2 cl viina
küpsetamiseks nii 0,5 l õli

Muna kloppida suhkruga lahti, lisada jahu, vesi, viin. Segada hoolikalt tükkideta tainas, mis on ikka ootamatult vedel. (Targem ongi esialgu jahu sisse segada ja alles siis vesi lisada, nii ei tule tükke!)
Õli ajada kuumaks, samuti krustaadiraud. Kuum raud kasta tainasse, aga kindlasti mitte üleni, vaid nii, et tainas särinal külge hakkab ja ülemine serv puhtaks jääks! Küpseb kiiresti, nii 30 sekundiga, mina aitasin kahvliga, et küpsetis lahti tuleks.


Tuhksuhkur ka veel iluks peale.


Ja kuigi taina-aineid tundub vähe ja ka tainast vähevõitu, siis lõpuks sai täitsa palju, õlis küpsetamise tõttu rasvased ka, et täitsa parajalt ;-)


Retsept juulikuu Oma Maitsest.

1 kommentaar:

  1. ei tulnud küll vedel tainas, jahu on rohkem kui vett...

    VastaKustuta